Maandlasten hypotheek berekenen
Bij een eigen huis komen veel kosten kijken. Het is dan ook belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de maandlasten die gepaard gaan met je hypotheek. Deze kosten hebben invloed op je maandelijkse budget én je financiële stabiliteit in de toekomst.
Wil je je maandelijkse lasten alvast berekenen? Dat kan snel en eenvoudig met de online rekentool op deze pagina.
Maandlasten bij aflossingsvrije hypotheek
Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan bestaan je maandlasten alleen uit de hypotheekrente. Je hebt bij deze hypotheekvorm namelijk geen aflossingsverplichting. Dit betekent dat de schuld aan het einde van de looptijd nog volledig open staat en deze op dat moment in één keer moet worden afgelost.
Extra aflossen binnen de vergoedingsvrije ruimte
Heb je een aflossingsvrije hypotheek en wil je je maandlasten tussentijds verlagen (of je restschuld aan het einde van de looptijd verkleinen)? Dan kun je ervoor kiezen om in de tussentijd tóch af te lossen. Je krijgt dan te maken met de ‘vergoedingsvrije ruimte’. Dit is het bedrag dat je jaarlijks extra kunt aflossen zonder dat je een boete hoeft te betalen. Veel hypotheekverstrekkers stellen een limiet aan het bedrag dat je per jaar boetevrij mag aflossen. Dit varieert meestal tussen de 10% en 20% van de oorspronkelijke hoofdsom van de hypotheek.
- We gaan altijd voor het best passende aanbod
- Altijd vertrouwd, jouw persoonlijke adviseur
Reviews van onze klanten
Dagelijks streven we naar vijf sterren service, dit is voor ons het minimale. Daarom zijn we dan ook zo trots op de feedback die we krijgen van onze klanten:
1. Verzekeringen
Koop je een huis, dan ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Daarnaast is een inboedelverzekering aan te raden. De hoogte van de premies hangt af van de grootte van je woning, de samenstelling van je gezin en de plaats waar je woont.
2. Belastingen
Hieronder vallen gemeentelijke heffingen, onroerend zaak belasting (OZB) en waterschapsbelasting. Deze belastingen variëren per gemeente en zijn afhankelijk van de WOZ-waarde van je woning.
3. Nutsvoorzieningen
Dit zijn de kosten voor gas, water en elektriciteit. Deze kosten hangen af van je persoonlijke verbruik en de tarieven van je leverancier.
4. Woningonderhoud
Dit omvat alle kosten voor reparaties en onderhoud aan je huis om het in goede staat te houden.
Belangrijk om te onthouden
Als je in een appartement woont, dan betaal je vaak ook nog een maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaars (VVE). Deze bijdrage wordt gebruikt voor het onderhoud en beheer van het gebouw waar je woont. Daarnaast zijn in deze bijdrage vaak de opstalverzekering en een voorschot op de nutsvoorzieningen inbegrepen.
Welke kosten betaal je per maand nog meer aan je woning?
Deze punten tonen aan dat wij onze klanten tevreden houden.
We gaan altijd voor het best passende aanbod
We vergelijken voor jou bij 40+ geldverstrekkers, altijd onafhankelijk!
Altijd vertrouwd, jouw persoonlijke adviseur
Voor al jouw vragen heb je contact met één adviseur, hier kun je op bouwen!
Je eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend
Plan nog deze week een kennismakingsgesprek, zelfs in de avond uren!
Vind vandaag nog jouw hypotheek! Met slechts een paar klikken krijg je toegang tot de laagste rentetarieven en de beste voorwaarden die passen bij jouw situatie. Mis geen kans om te besparen op je hypotheek. Begin nu met vergelijken en ontdek hoeveel je kunt besparen!