020-8455909
Lydia van der Weij
Hypotheek Adviseur
Lees je alvast in
Blog
Een woning voor de verhuur
Hoor jij het ook veel om je heen? Vrienden of kennissen die woningen verhuren en hier een interessant extra inkomen uit krijgen? Lees vooral verder als je meer wilt weten over de voor- en nadelen van woningen verhuren en welke stappen je moet zetten.
Hoe werkt een familiehypotheek?
Wil je graag bij je ouders een familiehypotheek afsluiten om toch die ene woning te kunnen krijgen? Of leen je sowieso liever geld bij familie dan bij een geldverstrekker? Dan kan een familiehypotheek in veel gevallen voor jullie beiden interessant zijn.
Ouders meetekenen voor je hypotheek
Vooral voor starters is het met de alsmaar stijgende huizenprijzen en moordende concurrentie op de huizenmarkt steeds lastiger om een leuke woning te vinden die ook nog eens betaalbaar is. Voor veel starters geldt dat ze aan het begin van hun carrière staan, waardoor de logische verwachting is dat het inkomen nog gaat stijgen, maar daar wordt bij een hypotheekaanvraag slechts beperkt rekening mee gehouden. Er zijn starters met het geluk dat ze ouders hebben die kunnen bijspringen. Geldt dit ook voor jou, lees dan vooral verder.
Je overwaarde benutten
Hoor je ook om je heen zo veel verhalen van mensen die iets met hun overwaarde doen? Heb je zelf ook overwaarde in je huis die je ergens voor wilt gebruiken? We hebben voor je overzichtelijk gemaakt wat je allemaal met je overwaarde zou kunnen doen. Let op dat er naast de waarde van je woning natuurlijk ook naar je inkomen wordt gekeken door de geldverstrekker.
Verduurzaming en je hypotheek
Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat en daarom je woning verduurzamen? En wil je direct besparen op je maandlasten, prettiger wonen en je woningwaarde verhogen? Dan is de kans aanwezig dat je snel verdwaalt in het woud van subsidies, regelingen en speciale hypotheekvormen om verduurzaming te financieren. We helpen je graag op weg om de mogelijkheden voor jou te structureren.
Renteverlies tijdens de bouw uitgelegd
Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht komt er plotseling veel op je af. Je moet keuzes maken in meer- en minderwerk door de bouwer en je gaat waarschijnlijk offertes opvragen bij diverse aannemers voor aanvullend meerwerk. Daarnaast moet je ook nog eens een hypotheek gaan aanvragen, wat op een aantal punten behoorlijk verschilt van een hypotheek voor een bestaande woning. Tijdens het oriënteren kom je bovendien ineens termen tegen als bouwrente en renteverlies, lees vooral verder als je wilt weten wat deze rentes precies zijn.
Bieden op een huis in een overspannen woningmarkt
De woningmarkt is de laatste jaren behoorlijk overspannen. Het vinden van een woning waar je graag zou willen wonen is moeilijker dan ooit en deze woning ook nog eens zien te krijgen wordt je door de stevige concurrentie ook niet makkelijker gemaakt. Graag helpen we je op weg met inzicht in het proces van bieden op een woning in een verkopersmarkt.
Veranderingen hypotheek voor eigenaren in 2021
Zoals je misschien al in je jaarlijkse belastingteruggave en bij het ontvangen van je WOZ aanslag merkt, ga je netto steeds iets meer betalen voor het bezit van je eigen woning. De belastingvoordelen worden steeds verder afgebouwd, lees hier wat er in 2021 voor jou als huiseigenaar is veranderd.
Zelfbouw iets voor jou?
Bestaande woningen zijn al verkocht voor je kunt komen kijken en voor nieuwbouwprojecten schrijf je je wel in, maar de kans om ingeloot te worden is kleiner dan ooit. Klinkt bekend? Misschien is zelfbouw iets voor jou!
Hoe werkt collectieve zelfbouw (CPO)
Misschien heb je iemand hier wel eens over horen vertellen of heb je dit online voorbij zien komen: een collectief zelfbouwproject. Grote vraag: is zo'n vorm van zelfbouwen interessant? Lees hier alles over hoe CPO werkt en hoe je het beste een hypotheekaanvraag voor een CPO-project kunt aanpakken.
Een hypotheek voor medici
Ben je arts (niet) in opleiding tot specialist, of kortweg AIOS, ANIOS of arts-promovendus? Dan heb je vaak een contract voor meerdere jaren. Je krijgt echter meestal geen intentieverklaring van je werkgever. Betekent dit dat het onmogelijk is om dan een hypotheek te regelen? Zeker niet!
Alles over het overbruggingskrediet
In deze oververhitte woningmarkt wil je waarschijnlijk eerst je volgende woning kopen voor je je huidige woning te koop zet. Als je je huidige woning met winst kunt verkopen heb je overwaarde. Het kan slim zijn om deze overwaarde te gebruiken voor je volgende woning, je hebt deze overwaarde echter nog niet. Voor deze situatie is het overbruggingskrediet (of overbruggingshypotheek) erg handig.
Als starter je eerste koopwoning vinden
Wil je graag je eerste eigen huis kopen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen in deze op hol geslagen woningmarkt? We helpen je graag op weg met een overzicht van alle stappen en wat handige tips.
Veranderingen hypotheek voor kopers in 2021
Wil je in 2021 een woning kopen? Lees dan vooral verder, ook dit jaar zijn er namelijk weer wat belangrijke veranderingen op het gebied van hypotheken.
Oversluiten interessant voor jou?
Veel mensen sluiten hun hypotheek over om ook maximaal te profiteren van de lage rentes. Je vraagt je misschien af of dit voor jou ook interessant is? Dit zou best kunnen, bijvoorbeeld als je rente niet zo lang meer vast staat en je verwacht dat de rente de komende jaren weer zal stijgen.
Hoe werkt een bouwdepot?
Wanneer je een leuke woning hebt (gevonden) waar nog wel wat aan moet gebeuren wil je waarschijnlijk gaan verbouwen. Wanneer je niet genoeg eigen geld hebt om dit volledig zelf te betalen of als je je eigen geld liever ergens anders voor wilt bewaren kun je besluiten om dit bij je geldverstrekker te lenen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zal je ook zien dat er naast de totale koop-/aanneemsom vaak nog behoorlijk wat extra kosten bij komen, dit noem je het meerwerk. In beide situaties leggen we je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.
De belangrijkste keuzes voor je hypotheek
Is het je gelukt om een woning te bemachtigen en ga je een hypotheek aanvragen? Dan staan je vervolgens een aantal belangrijke keuzes te wachten die van grote invloed zijn op je maandlasten. Hier lees je welke keuzes je gaat maken en leer je meer over de voor- en nadelen en gevolgen van al die keuzes.
Hoe werkt een maximale hypotheekberekening?
Als je online je maximale hypotheek gaat berekenen verdwaal je al snel in een woud van online rekentools. Je vult een hoop gegevens in over je inkomen, je schulden, je huidige situatie en je wensen en vervolgens komt er een maximaal hypotheekbedrag uit. Elke rekentool werkt weer anders en helaas zijn zeker niet alle rekentools even nauwkeurig. Hier lees je hoe een maximale hypotheek berekening tot stand komt en welke variabelen hier allemaal invloed op hebben.
Een hypotheek met NHG in 2021
Als je zoekt op de laagst mogelijke rente, kom je vaak uit op een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een hypotheek met NHG geeft jou en de geldverstrekker bepaalde zekerheden, waar de laagst mogelijke rente tegenover staat. Of het afsluiten van een hypotheek met NHG in 2021 voor jou mogelijk is lees je hier.